Makyaj Bazı Nedir ve Ne İşe Yarar?

makyaj-bazi-nedir-ve-ne-ise-yarar

Makyaj Bazı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Sizlerin de bildiği gibi makyaj dünyasında birçok kozmetik ürün var: Fondöten, allık, far paleti, lip gloss, kontür paleti… Makyaj bazı, belki bu saydığımız ürünler kadar popüler değil; ama etkisi çok büyük! Hatta onun için “en iyi makyajların sessiz kahramanı” da diyebiliriz.

Makyaj bazı, cildin makyaja hazırlanma evresinde, atılan ilk adımda kullanılan bir kozmetik ürünüdür. Temeli iyi olan her uygulamanın sonucu seni mutlu edecektir.

Makyaj bazı olmadığını düşünsene… Makyaj rutininin önemli bir parçasına “elveda” demek zorunda kalacaksın. Cildin daha pürüzsüz olacakken kuru ve çatlamış bir cilde fondöten süreceksin. Halbuki makyaj bazı, cildinin daha pürüzsüz olmasını sağlayacak; cildini, makyaj uygulamasının ilerleyen süreçlerinde kullanacağın diğer kozmetik ürünlerine hazırlayacak ve makyajının uzun süreler boyunca aynı şekilde kalmasını sağlayacaktır.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyajını bir üst seviyeye taşımak istiyorsan bu bölüm senin için çok önemli! Makyaj bazının nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmek, hem istediğin görünüme ulaşmanı sağlayacak hem de makyajının uzun süre bozulmadan kalmasında etkili olacaktır. O zaman makyaj bazının nasıl kullanılacağından adım adım bahsedelim:

Cildini Temizle!

Temiz bir cildin aşamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece makyaj bazı için değil, herhangi bir makyaj uygulamasından önce cildin temiz olması, makyajın pürüzsüz bir görünümde olmasını sağlar.

Düşünsene, kim daha önce resim yapılmış bir tuvale tekrar resim yapar ki? Herkes temiz bir tuvale en baştan resim yapmayı tercih eder. Sen de daha taze ve sağlıklı bir görünüm için cildini temiz tutmalı ve mutlaka nemlendirmelisin.

Makyaj Bazının Ne Kadarını Kullanmalısın?

Çok fazla ürün miktarı almana gerek yok; az alırsan da yetersiz kalır. Bu yüzden orta düzeyde, yüz bölgene yetecek kadarını, göz kararı parmak uçlarına alabilirsin. Noktalar halinde uygulaman tüm yüze eşit dağılım yapmanı sağlar. Uygulama yapacağın bölgeler: alnın, çenen, burun ve yanakların. Bu bölgelere uyguladığın makyaj bazını da, yine aynı şekilde parmak uçlarınla da dağıtabilirsin ya da makyaj süngerinle de nazikçe yayabilirsin. Sadece makyaj süngeri, emici bir özelliğe sahip olduğu için tampon hareketlerle bazı dağıtmanda fayda var.

Biraz Mola!

Makyaj bazını sürdükten sonra hemen diğer ürünleri uygulamaya geçmek, bazın etkisini kaybetmesini sağlayacaktır. Uzun süreli makyaj için baz, cilt tarafından tamamen emilmelidir, bu yüzden de biraz beklemek gerekir. Bu süre, birkaç dakikadır. Baz cildinle bütünleştikten sonra, istediğin kozmetik ürününü cildine uygulayabilirsin.

Fondöten Uygulama Zamanı

Mola bitti, makyaj bazın cildinle bütünleşti ve sıra geldi diğer uygulamaya… Makyaj bazından sonra fondöten uygulamasına geçmek, makyajını bambaşka bir noktaya çıkaracaktır. Bazın verdiği pürüzsüz his sayesinde, fondöten cildinde adeta kayacaktır. Hem de fondötenin cildinde daha iyi kalmasını sağlayacak ve uzun süre makyajın bozulmadan, kusursuz görünümün tadını çıkaracaksın.

Makyaj Bazı Ne Zaman Sürülür?

Cilt bakımı yaptıktan sonra makyaj bazını uygulaman gerekir. Herkesin cilt bakım rutini farklıdır; kimisi cildini sadece temizler ve nemlendirir kimisi de cildini sadece nemlendirmekle kalmaz, birçok farklı ürünü ardı ardına uygular. Sonuç olarak, hangi cilt bakımı rutinini uygularsan uygula… Cildin temiz ve nemli olduktan sonra, makyaj bazını uygulamalısın.

Makyaj Bazı Kullanmanın Makyaja Katkıları

Makyaj gurusu olanlar, makyajın temelinin ne kadar önemli olduğunu bilirler… Makyaj bazı da, makyajın temelinde yer alan önemli kozmetik ürünlerinden biri olduğuna göre makyaja birçok katkısı vardır.

Uzun Süreli Makyaj: Makyaj bazı, ürünlerin ciltte daha iyi tutunmasını sağlar. Özellikle fondöten tüm yüze uygulandığı ve ciltte pürüzsüz bir görünüm sağladığı için, fondötenin ciltte iyi bir şekilde tutunması, makyajın bozulmadan gün boyu aynı şekilde kalmasına yardımcı olur.

Yumuşak Cilt: Makyaj bazlarının bir diğer özelliği de; cildin nem dengesini sağlamalarıdır. Cildi nemlendirerek cildin elastikiyetini artırırlar. Özellikle kuru bir cildin varsa mutlaka kullanmalısın. Böylece cildin gün boyu nemli kalır ve çatlamaz. Makyaj malzemelerini cildine uyguladığında cildinde soyulma göremez ve cildinin pul pul dökülmesini engellersin.

Pürüzsüz Cilt Hissiyatı: Makyaj bazı ciltteki kusurların dolmasını sağlar. İnce çizgileri ve gözenekleri doldurarak pürüzsüz bir alt yapı oluşturur. Böylece fondöten ve diğer kozmetik ürünleri, ciltte homojen bir şekilde dağılır.

Cilt Tonunu Eşitler: Cilt kusurlarından kaynaklı olarak ciltte bazı renk değişimleri olabilir. Bu cilt kusurları, sivilce izleri, kızarıklıklar ve cilt lekeleridir. Makyaj bazı sayesinde, cilt kusurlarını gizleyebilirsin. Eğer daha etkili bir sonuç almak istersen, makyaj bazının ciltle bütünleşmesinin ardından fondöten kullanarak, cilt tonunun rengini eşitler ve yüz bölgesinin her yerinin aynı ton renginde olmasını sağlayabilirsin. Bu uygulama, makyajının daha pürüzsüz ve kusursuz görünmesini sağlayacaktır.

Doğru Makyaj Bazı Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru makyaj bazını seçtiğin takdirde makyajının gün boyu, ilk yapıldığı andaki gibi kalmasını sağlarsın. Peki, doğru makyaj bazı seçimi yapmak için ne yapmalısın?

Cilt Tipini Tanımalısın: Cilt tipini tanımak, sadece makyaj bazı seçiminde değil; farklı makyaj ürünleri kullanırken de cildini doğal, canlı ve pürüzsüz göstermek için de işine yarayacaktır. Dört farklı cilt tipi vardır.

Hassas Ciltler: Hassas bir cilde sahipsen cildin tahriş olmaya ve alerjik reaksiyonlar göstermeye çok yatkındır; bu yüzden makyaj bazı seçiminde, cildini yatıştıracak doğal ürünlerin içerikte yer almasına dikkat etmelisin.

Karma Ciltler: Karma ciltlerin T bölgeleri daha yağlı ve yüzünün diğer bölgeleri daha kurudur. Makyaj bazında, hem matlaştırıcı hem de nemlendirici özellikleri bir arada bulunduran ürünler tercih listende olabilir.

Yağlı Ciltler: Yağlı bir cilde sahipsen büyük ihtimalle cildinin parlamasından şikayetçisindir. Parlamayı önlemek için yağ emici ve matlaştırıcı etki oluşturan makyaj bazlarını tercih etmelisin.

Kuru Ciltler: Yoğun nemlendirme özelliğine sahip makyaj bazları, kuru ciltlerin pul pul dökülmesini ve derinin soyulmasını önleyecektir.

Makyaj Bazı Hangi Aşamada Sürülür?

Makyaj bazı, makyajın ilk aşamalarında cilde uygulanır; ama tabii makyaj bazından önce de cildi makyaja hazırlamak gerekir. Bu aşamaları daha yakından inceleyelim.

Temiz Cilt: Herhangi bir makyaj ürünü uygulamasından önce cilt mutlaka temiz olmalıdır. Cilt, makyaj kalıntılarından arınmalıdır; aksi halde kalıntıların üstüne makyaj uygulaması yapıldığında, pürüzsüz görünüme ulaşılması imkansızdır. Jel, köpük ya da krem formundaki bir makyaj temizleyici sayesinde cildini temizleyebilir ve ardından rahatlatıcı bir tonik kullanabilirsin.

Nemli Cilt: Cildi temizledikten sonra, sıra geldi cildi nemlendirmeye… Cildin kuruluğunu alması, pul pul dökülmesinin engellenmesi ve çatlamasının önüne geçmesi için cildin nem dengesinin korunması önemlidir.

Makyaj Bazını Uygula!: Temiz ve nemli bir cilde sahipsin… Bir diğer aşama: makyaj bazını uygulaman… Ama burada dikkat etmen gereken bir nokta var, o da nemlendiricinin cilt tarafından emilmesini beklemek. Birkaç dakika bekledikten sonra, makyaj bazını cildine uygulayabilirsin.

Makyaj Bazı Güneş Kreminden Önce mi Sürülür?

Makyaj bazı, makyajın kalıcılığı; güneş kremi ise cildin sağlıklı olması açısından önemlidir. Makyaj bazı, her makyaj uygulamasının rutini olduğu gibi güneş kremi de günlük bakımın vazgeçilmezidir.

Peki, hangisi önce gelir? Cevabımız: Güneş kremi. Nedeninden bahsedelim. Güneş kremleri, cildi korumaya alır. Güçlü bir cilt bariyerinin üstüne yapılan makyaj uygulaması, ulaşılmak istenen pürüzsüz ve sağlıklı cilt görünümünü oluşturur. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için ilk aşamada güneş kremi kullanmak şarttır. Güneş kreminden sonra makyaj bazı uygulaması makyajın kalıcılığı için de önemlidir.

Makyaj Bazı Nemlendiriciden Önce mi Sürülür?

Nemlendirici, makyaj bazından önce sürülür. Nemlendiriciyi sürdükten sonra, nemlendiricinin deri tarafından emilimini beklemek gerekir. Emilim tam anlamıyla gerçekleştikten sonra makyaj bazını uygulayabilirsin.

Makyajdan Önce Baz Kullanmak Şart mı?

Makyaj bazı kullanmak, isteğe ve ihtiyaca bağlı olarak değişir; şart değildir. Sadece makyajdan önce makyaj bazı kullanıldığında, makyaj uygulaması daha kolay gerçekleşir; çünkü makyaj bazı ciltte pürüzsüz bir his oluşturur. Makyajın kalıcılığı artar. Makyaj ilk yapıldığı andaki halini uzun süreler boyunca korur.

Makyaj Bazı Cilde Zarar Verir mi?

Makyaj bazını cilt tipine uygun seçtiğin takdirde cildine zarar vermez; ama eğer cilt tipini bilmeden herhangi bir ürün seçimi yaparsan cildin bazı alerjik reaksiyonlar gösterebilir ve istenilmeyen durumlar ortaya çıkabilir. Örneğin; kuru bir cildin var ve matlaştırıcı makyaj bazı kullanıyorsan; cildin daha çok kuruyacak, cildinde çatlamalar ve pul pul dökülmeler gözlenecektir.

Günün sonunda, makyajını iyi temizlemen gerekir. Cildinde makyaj kalıntıları kalırsa, bu durum sadece makyaj bazı için değil; diğer ürünlerin de cildine iyi gelmediğini düşünebilirsin. Halbuki her şeyden önce temiz bir ciltle uyumak, her makyaj uygulamasının sonucunda olması gerekendir.

Kalitesine güvenmediğin, içeriğini bilmediğin ve marka ismini hiçbir yerde duymadığın makyaj bazlarından uzak durman gerekir.

Alix Avien Paris, marka güvenilirliği, kaliteli içeriği ve alıcı memnuniyeti sayesinde, makyaj bazı ve diğer kozmetik ürünleriyle her zaman senin daha canlı ve ışıl ışıl görünmene yardımcı olmak için var!

Etiketler: makyaj bazı nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır
Temmuz 24, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR