Gıdıdan Kurtulmanın Yolları: Daha Sıkı Bir Çene Hattı için İpuçları!

gıdıdan kurtuluş ipuçları

Gıdı sorunu ya da diğer ismiyle çift çene sorunu, kilo alımı, yaş alma ve duruş bozuklukları gibi sebepler sonucu ortaya çıkar. Gıdıdan kurtulmak ve daha sıkı bir çene yapısına sahip olmak mümkündür; ancak biraz sabırlı olmak gerekir.

Gıdı, ameliyatla alınabildiği gibi doğal yollarla gıdıdan kurtulmak da mümkündür. Bu yazımızda sizlerle gıdıdan kurtulmanın püf noktalarını paylaşacağız.

Gıdı Neden Oluşur?

Gıdı oluşumunun tek bir nedeni yoktur. Bu nedenler biri de; boyun altında biriken yağlardır. Bu yağların oluşumu, genetikle alakalı olduğu gibi kilo alımıyla da alakalıdır. Vücudunuzda yağ oranı fazlaysa gıdınız olması da kaçınılmazdır. Hızlı kilo alımı da bu duruma dahildir.

Bir diğer neden; yaş alımıyla ilgilidir. Yaş aldıkça vücudunuzdaki kolajen azalmaya başlar. Çene hattındaki elastikiyet kaybolur. Çene hattı belirginleştirme egzersizleri düzenli yapıldığı takdirde etkisini hissedersiniz.

Duruşunuza dikkat etmez; telefona ve bilgisayara gereğinden fazla eğilirseniz bir süre sonra gıdınızın oluştuğunu fark edersiniz.

Evde Gıdı Eritme Egzersizleri Neler?

Gıdı eritme egzersizlerini sadece evde değil; istediğiniz her yerde yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece sizsiniz! Sizlere önereceğimiz bazı egzersizler sayesinde, “gıdı sarkması nasıl önlenir?” sorusunu cevaplayacağız.

  1. Çene yukarıda: Çenenizi, tavana bakacak şekilde kaldırın. Ardından alt dudağınızla üst dudağınızı bastırın. Bu hareket, çenenizin gerildiğini hissettirecektir. 10 saniye bekleyin ve bırakın. Bu egzersizi 3 set x 15 tekrar şeklinde yapın.

  2. Balık yüzü: Çocukken yapılan balık yüzü için kim derdi sıkı çene hattı için öneriler arasında yer alacak! Dudağınızı öpücük şeklinde tutun ve yanaklarınızı içeri doğru çekin. Yüzünüz bu haldeyken gülümsemeye çalışın. Günde 20 kez yapabilirsiniz.

  3. Dil damak birleşmesi: Dilinizi damağınıza bastırırken başınızı hafifçe kaldırın. Günde 20 kez yapabilirsiniz.

  4. Öpücük: Adı üstünde öpücük! Dudaklarınızı büzün ve başınızı geriye doğru yaslayın. Bu egzersizi 3 set x 15 tekrar şeklinde yapın.

  5. Çene kuvveti: Sağ ya da sol fark etmeksizin, elinizi yumruk yapın ve çenenizin altına koyun. Ardından çenenizle yumruğunuza baskı uygulayın. Bu egzersizi 3 set x 15 tekrar şeklinde yapın.

  6. Islık çalma: Islık çalıyormuşçasına dudaklarınızı büzün. Bu egzersizi 3 set x 15 tekrar şeklinde yapın.

Doğru Beslenmeyle Gıdıdan Kurtulma Yolları

“Gıdı nasıl yok edilir?” sorusu yerine “gıdı yağları nasıl yok edilir?” diye de sorabilirsiniz. İşte yağların düşmanlarından biri de, sağlıklı ve doğru beslenmedir. Vücudunuzda su tutan besinlerden uzak durmalısınız. Tuz, bu besinlerden biridir. Alkollü içecekler ve işlenmiş gıdalar da ödem yapar.  

Kolajen üretimini destekleyen besinler almalısınız. Kemik suyu, somon, yumurta beyazı, bunlardan bazılarıdır. Protein de, kas dokusunu koruduğu için proteinli yiyecekler tüketmelisiniz. Kırmızı et, beyaz et, mercimek ve süt ürünleri, yüksek proteine sahiptir.

Yağ yakımının hızlanması; ancak hızlı bir metabolizmayla gerçekleşir. Zencefil, karabiber ve tarçın, yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca kolajen üreten, cilt elastikiyetini destekleyen ve hücre yenileyen; C ve E vitamini ve çinko almayı unutmayınız.

Yüz yogası gıdınızdan kurtulmanızı sağlayan unsurlardan biridir; ama sağlıklı ve doğru beslenmeyle de çene hattı belirginleştirme çalışmalarınıza destek olabilirsiniz.

Gıdı için Cilt Bakımı ve Makyaj Teknikleri

Cildinize buz sürmeniz, kan dolaşımınızı hızlandırabilir. Ayrıca evde kendinize doğal malzemelerden maske yapabilirsiniz. Yumurta akı maskesi, cildinizi gerecek ve düzenli yaptığınız takdirde daha sıkı bir cilde sahip olmanıza imkan tanıyacaktır.

Makyaj ise gıdı yağlarını kapatma konusunda illüzyon ustasıdır. Özellikle gıdıya karşı en iyi makyaj malzemelerinden biri kontürdür. Kontürle çene hattınızı belirginleştirebilirsiniz. Çene kemiklerinizin alt kısmına koyu renkli bir kontür çizgisi çektikten sonra, makyaj fırçası ya da makyaj süngeriyle çizgiyi dağıtın. Çene kemiğiniz üzerine de aydınlatıcı uygulamayı ihmal etmeyin.

Allık ise ikinci kahramandır. Allıkla elmacık kemiklerinizi yukarı doğru çekebilirsiniz. Böylece yüzünüzde kaldırma efekti oluşturur ve gıdınızı olduğundan daha küçük gösterirsiniz.

Duruş ve Uyku Pozisyonunun Önemi

Duruş bozukluklarının başında telefon ve bilgisayara bakma şekli gelir. Telefona bakarken genelde çene göğüse yaklaşır. Bu duruş, gıdınızın çıkmasını sağlar. Ayrıca, sadece gıdı oluşumunu değil; boyun düzleşmesi ve boyun fıtığına da zemin hazırlar.

Uyku pozisyonunuz, yüz üstüyse acil değiştirmelisiniz. Çenenizdeki deri kıvrımlarını yastığınıza bastırdığınız için bu kıvrımları daha belirgin bir hale getirirsiniz. Ayrıca yüksek yastıklarda uyumanız, boynunuzun bükülmesini sağladığından çenenizin sarkmasına olanak verir.

Gıdı Oluşumunu Önlemek için Günlük Alışkanlıklar

Güne başladığınız andan itibaren duruşunuza dikkat etmelisiniz. Telefona ya da bilgisayara bakarken çenenizi göğsünüze yaklaştırmamalı, omuzlarınızı öne doğru bırakmamalısınız.

Yüz egzersizlerinizi aksatmadan, her gün yapmaya özen göstermelisiniz. Bol su içmeniz, ödem atmanıza yardımcı olacağından, gün içerisinde 2,5-3 litre su içmeye dikkat etmelisiniz.

Yüz üstü uyumamalı, sırt üstü uyumalısınız. Beslenmenize dikkat etmeli, işlenmiş gıdalar ve şekerden uzak durmalısınız. Kolajen ve protein ağırlıklı beslenmelisiniz.

Etiketler: makyaj önerileri
Nisan 03, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR