Göz Şekline Göre Eyeliner Çekme Teknikleri

goz-sekline-gore-eyeliner-alix-avien

Hangi Göz Şekline Nasıl Eyeliner Çekilir?

         “Gözler” deyince akla ilk gelen bakışlar… Kendinden emin, cesur ve iddialı bakışlarınla girdiğin her ortamda herkesin gözü senin üstünde olacak. Bulunduğun yere uygun olacak şekilde yaptığın bir göz makyajıyla dikkatleri üstüne çekmek çok kolay!

         Biliyorsun ki, makyajla kusurlarını kapatabilir, kendinde beğenmediğin birçok şeyi gizleyebilirsin; göz makyajıyla kendindeki saklı cevheri ortaya da çıkarabilirsin. İlk önce bilmen gereken: Göz şeklin. Eğer göz şeklini doğru bir şekilde analiz edersen kapatmak ya da ortaya çıkarmak istediğin her bölgeyi de istediğin gibi yönlendirirsin. Kusursuz bir göz makyajı yapabilir ve en önemlisi de kendin için en iyi göz makyajını bulabilirsin.

         Eyeliner, göz makyajının olmazsa olmazıdır; markası kadar uygulama yöntemi de önemlidir. Eyeliner’ı iyi kullanan biriysen birçok şeyi doğru yapıyorsundur. Eyeliner’ı düzgün bir şekilde kullanamıyorsan göz kalemiyle de bahsedeceğimiz işlemleri yapabilirsin; ama eğer eyeliner kullanmakta kararlıysan ve hala “neden ben eyeliner’ı düzgün süremiyorum?” ya da “herkese eyeliner yakışırken ben de hiç iyi durmuyor.” diyorsan bu yazıyı okuduktan sonra ön yargılarının kırıldığını hissedecek ve hemen eline bir eyeliner alıp ya da yanında yoksa satın alıp söylediklerimizi deneyeceğini biliyoruz. En azından düşüneceksin ve deneme yaptığında ilk başta kullandığın eyeliner’la şu anki arasındaki muazzam farkı deneyimleyeceksin.

O zaman, ilk önce göz şekli, göz şekline uygun eyeliner çekme teknikleri ve püf noktalarını inceleyelim:

Badem Gözler için Eyeliner Çekme Tekniği

         Badem gözler de kendi arasında ikiye ayrılır: Yana doğru çekik badem gözlerle yukarıya doğru çekik badem gözler. Yana doğru çekik olanlar ince badem gözlerdir. Bu göz tipine sahipsen eyeliner çizgisini göz pınarından çekmeye başlayabilirsin. Çizgiyi çekmeye inceden başlayıp gözün tepe noktasına doğru geldikçe kalınlaştırabilirsin. Gözün diğer köşe noktasına geldiğinde ise çizgiyi inceltebilirsin. Bu şekilde eyeliner çizgini çekersen gözüne yuvarlak bir form katmış olacaksın. Eğer gözünü biraz daha yuvarlak göstermek istersen gözünün alt kısmının tam ortasında yer alan kirpik diplerine de eyeliner sürebilirsin; ama sadece o kısma sürmen lazım.

         Günümüzde birçok kişinin uğruna estetik operasyon geçirdiği yukarıya doğru çekik badem gözlere sahipsen hem şanslısın hem de yapman gereken şey çok basit! Göz pınarından eyeliner çizgini kalın bir şekilde çekmeye başlayarak gözün diğer köşesine doğru çizgiyi inceltebilirsin. Gözün alt, orta kısmında yer alan kirpik diplerinden eyeliner çizgisini ince bir şekilde başlatarak yukarıda kalan çizgiyle birleştirebilirsin. Böylece gözlerini biraz daha aşağıya çekersin.

 

Yuvarlak Gözler için Eyeliner Çekme Tekniği

         Yuvarlak gözlüysen harika bir teknikle badem gözlü olacaksın ve buna sen de inanamayacaksın! Göz pınarından çok ince bir eyeliner çizgisi çekmeye başlamalı ve bu ince çizgiyi devam ettirmelisin. Gözün alt, iç kısmına da çizgi çekmeli ve gözün köşelerini çizgiyle birleştirmelisin. Eyeliner çizgisinin kuyruğunu yukarı doğru uzatabilirsin. Kedi gözü dediğimiz form, özellikle yuvarlak gözlüysen uygulaman gereken bir teknik… Eğer kedi gözünün sana çok ağır geldiğini ve uygun olmadığını düşünüyorsan gözünün alt, iç kısmına çektiğin çizgiyi silebilirsin; ama mutlaka göz pınarının içini boyamalısın.

 

Büyük Gözlüler için Eyeliner Çekme Tekniği

         Büyük gözlüysen her zaman daha avantajlısın; çünkü ne yaparsan yap, göz makyajın her zaman bakışlarını etkili kılacaktır. Fakat gözlerini biraz küçültmek ve daha çekik bir görünüme getirmek istersen yapman gereken şey çok basit! Göz pınarından başlayarak ince bir eyeliner çizgisi çekmelisin; eğer çizgi kalın olursa gözlerin olduğundan daha da büyük görünecektir. Göz içine eyeliner çizgisi çekip gözünün yukarı kısmına doğru çektiğin çizgiyle birleştirirsen dramatik bir kuyruk çizgisi oluşturacaksın. Böylece gözlerin daha yukarıda, kalkık ve olduğundan daha küçük görünecek.

         Aynı şekilde alt kirpiklerine de maskara sürmemen lazım, aksi halde gözlerin daha büyük görünecektir.

 

Küçük Gözlüler için Eyeliner Çekme Tekniği

         Yazımızda büyük gözlü olmanın bir avantaj olduğundan bahsettik; ama sanma ki küçük gözleri büyütemiyoruz… Doğru bir teknikle istediğin görünüme kavuşmak çok kolay! Biz de sana burada göz makyajının püf noktalarını vereceğiz ve olanlara inanamayacaksın!

         Küçük gözler nasıl büyük görünür? Önce yapmaman gereken bir şeyden bahsetmek istiyoruz. Kalın ve belirgin eyeliner çizgilerinden uzak durmalısın. Bunun yerine, ince bir eyeliner çizgisi çekmelisin. Eğer eyeliner fırçasının kalın olduğunu düşünüyorsan ince uçlu kalem eyeliner kullanabilirsin.

Özellikle alt kirpiklerine eyeliner çizgisi çekmemelisin; çünkü bu kısma çekeceğin çizgi gözlerini olduğundan da küçük gösterecektir.

         Çizgiyi gözün iç köşesinden başlatıp dışarı doğru devam ettirmelisin. Unutmamalısın ki, çizgin hala çok ince… Ve gözlerini daha kalkık göstermek için yukarıya doğru kuyruklu bir çizgi çekmelisin.

         Far paletinde açık renkli göz farının seçenek olarak bulunması gerekir; çünkü açık renkler gözlerini büyütme konusunda etkilidir. Far fırçasıyla göz kapağına yapacağın yumuşak dokunuşlar gözlerini daha açık gösterecektir. 

Sen kendini istediğin görünüme kavuşturabilir, kusurlarını gizleyebilir ya da herhangi bir lekeyi “yok” denecek kadar kapatabilirsin. Yeter ki, kaliteli makyaj ürünleri makyaj çantanın vazgeçilmezi olsun ve bu ürünleri doğru tekniklerle uygulamaya açık ol! Alix Avien Paris olarak senin kendini mutlu hissedeceğin her anına eşlik etmek istiyoruz.

Etiketler: göz şekline göre eyeliner çekme tüyoları, eyeliner çekme teknikleri
Mayıs 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR