Kaş Maskarası Nedir ve Nasıl Kullanılır?

kas-maskarasi-nasil-kullanilir

Kaş Maskarası Nedir? 

Kaş maskarası, kaşları dağınık görüntüden kurtararak kaşların arasındaki boşlukları doldurmaya yardımcı, kaş hattını belirginleştiren ve kaşların gün boyu sabit bir şekilde durmasını sağlayan, her makyaj çantasında olması gereken bir üründür. 

Bu yazımızda, kaş maskarasıyla alakalı bazı püf noktalarına değineceğiz; ama önce şunu sorduğunu duyar gibiyiz: Kaş maskarasına ihtiyacım var mı? Eğer ifadene önem veren ve küçük dokunuşlarla kendinde harikalar yaratmak isteyen biriysen, cevabımız “evet”. Kaşlar, yüzünün genel görünümünü değiştirebilecek, ifadene anlam katabilecek ya da ifadeni anlamsızlaştırabilecek kadar güçlüdür. 

Peki, bu nasıl olabilir? Şöyle anlatalım; aynaya baktığında yüzünde birçok şey dikkatini çeker: Gözlerin, dudakların, burnun, cildin, kirpiklerin ve kaşların. Fark ettiysen, kaşlar hariç saydığımız diğer her şey kaşının çerçevelediği alanın içerisindedir. Buradan anlayabilirsin ki, kaşlar yüzünde çerçeve görevi görür ve sen çerçevenin içini mükemmel bir şekilde doldursan bile çerçeven o resme uymuyorsa ya da bakımsız bir haldeyse içindeki resmi de kötü gösterecek ya da onun güzelliğini de yok edecektir. 

Kaş maskarasıyla alakalı kullanım ve detaylara geçmeden önce senin için kaşlarının neden önemli olduğundan daha ayrıntılı bir şekilde bahsedelim. 

 

Kaşlar Neden Önemli? 

Kaşların, yüz hattını belirleyen ve çerçeveyi oluşturan konumundan bahsettik. Peki, ya kaşların başka önemli rolleri de varsa… 

İfadeyi Öne Çıkarma: İfade” deyince aklına ilk olarak kaşların gelmelidir. Yine aynayı eline aldığında, birisi sana “kızgın ol”, “mutlu ol” ya da “şaşır” derse yüzün şekilden şekle girecek ve en çok hareket eden yerinin kaşlarının olduğunu göreceksin; çünkü birçok farklı ifadeyi kaşlarını hareket ettirerek gösterebilirsin. Bu sebepten kaşlarının, yüzüne uygun bir şekilde olması ifaden için önemlidir.

 

Göz Makyajında İstediğin Görünüm: Göz makyajı, makyajının olmazsa olmazıdır; çünkü bakışların, girdiğin her ortamda dikkatleri üzerine çekmeni sağlar. Düzgün bir eyeliner çekebilir ya da göz kalemi kullanabilir; far paletinden kendine en uygun renkleri seçebilirsin; ama kaşlarına gereken önemi vermezsen bunların hepsi boşa da gidebilir… 

Gözlerini de çevreleyen kaşlar olduğundan, kaşında yapacağın ufak dokunuşlar gözlerinin şeklini farklı göstermene sebep olur. Yüz tipine uygun bir şekilde gözlerini çevreleyen bir kaş tasarımıyla gözlerini daha belirgin ve yukarı doğru kalkık bir şekle getirebilir, belirginleştirebilirsin. 

 

Estetik Açıdan Daha Genç Görünüm: Yüzünün genel haline baktığın zaman, aşağıya doğru inen kaşların seni daha yorgun gösterdiğini görebilirsin. Halbuki, kaşlarına yüz ve göz çevrene göre uygun şekli verdiğinde ne kadar genç ve dinamik göründüğünü deneyimlersin. 

 

Kaş Maskarası Ne İşe Yarar? 

  • Kaş maskarasıyla kaşların daha doğal bir doygunluğa ulaşır. Kaş aralarındaki boşluklar kapanır. 
  • Kaşlarını yüzüne uygun bir şekilde şekillendirmene yardımcı olur. 
  • Kaşlarının daha düzgün ve net bir yapıya ulaşmasını sağlar. Kaşlarını belirginleştirir. 
  • Kaş maskarası, bir nevi kaş sabitleyici görevi de görür. Kaşlarını sabitleyerek kaşlarının gün içinde aynı formda kalmasını sağlar. 
 

Kaş Maskarası Nasıl Uygulanır? 

Makyaj çantandaki her üründe olduğu gibi kaş maskarasını da kullanmadan önce bazı hazırlıklar yapman gerekir. 

 

Hazırlıklar Yapıldı mı?

Sadece kaş maskarasından önce değil; herhangi bir kozmetik ürünü kullanacağın zaman o bölgeyi mutlaka temiz tutmalısın. Kaş maskarası kullanmadan önce de, kaşlarını temizlemeli ve ardından kaş fırçası ya da kaş tarağıyla taramalısın. Hazırlık süreçleri, üründen istediğin sonucu almak için attığın ilk adımdır. 

 

Uygulamaya Geçiyoruz!

Kaş maskarasını tam kaşına sürecekken, o da ne? Maskaranın çoğu fırçanda duruyor. Hemen kaş fırçandaki fazlalığı alıp uygulamaya daha az miktarla geçmelisin. Kaş maskarasını uygulama yönün ise kaşlarının yukarı doğru büyüme yönü olmalı… Uygulama kısmı, istek doğrultusunda da değişebilir. Kendini daha iyi nasıl hissediyorsan, kaşlarına da ona göre şekil vermen senin için her zaman en iyisidir!

 

Kalıcılık Önemli mi?

Bu sorunun cevabı “evet”. Kim istemez ki, yaptığı makyaj gün boyu tazeliğini yitirmesin? Kalıcılık, makyajını her bozulduğunda tazeleyemeyen ve gün boyu koşuşturanlar için daha da önemli… Kaş maskaraları da uzun süre kalıcıdır; ama sen yine de yenilemeye ihtiyaç duyarsan kaş maskaranı yanında taşımayı unutma!

 

Kaş Maskarası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kaş maskarası seçimi, kaşlarının sağlığı ve istediğin görünüme ulaşman için önemlidir. Kaşlarının doğal bir çekiciliğe sahip olması ve kendine yakışanı bulmak için dikkat etmen gereken bazı noktalar vardır. 

Renk Seçimi: Kaşına en yakın tonu seçmelisin. Aksi halde, kaşından daha açık ya da daha koyu bir renk seçmen makyajındaki bütünlüğü bozar. 

Fırça Tipi: Kaşın düz bir çizgi şekline sahip olmadığından, kaş fırçan ya da kaş tarağın da aynı şekilde kavisli bir forma sahip olmalıdır. İnce uçlu olması, kaşının detayına inmesi açısından da önemlidir. 

Zahmetsiz Uygulama: Kaş maskaran kolay bir şekilde sürülmeli… Ürünün tasarımı, fırçasına çok fazla ürün gelmeyecek şekilde tasarlanmış olmalı… 

Kaliteli Marka Seçimi: Alanında uzman, kullandıkları içeriklere güven duyduğun, bilinirliği yüksek ve alerjen etki göstermeyecek kaliteli bir markadan alışveriş yapmalısın. Aksi halde, kaşların ve cildin zarar görebilir. 

 

Kaş Maskarası Kullanırken Yapılan Hatalar

Kaş maskaranı doğru kullanmadığın takdirde istemediğin sonuçlar doğabilir. Bu sonuçlardan kaçınmak için yapman gerekenler çok basit! 

 

Fazla Ürün Kullanımı: Kaş fırçana alacağın ürünün miktarı asla fazla olmamalı… Fazla ürün kullanımı kaşlarını doğal havasından çıkartır ve yapay bir görünüme sahip olmanı sağlar. 

Yanlış Uygulama: Maskarayı, kaşlarının büyüme yönüne doğru uygulamazsan ürünü eşit bir şekilde dağıtamazsın. 

Renk Seçimindeki Yanlışlık: Kaşlarının tonuna yakın bir renk seçmek yerine, çok daha açık ya da koyusunu seçersen, doğal görünümden tamamen uzaklaşırsın. 

Sürekli Uygulamak: Gün içerisinde maskaranın etkisini kaybettiğini hissettiğinde yenileyebilirsin; ama bu yenilemeyi mutlaka kaşını temizleyerek yapmalısın. Ürün üstüne ürün uygulamak, kaşını kirli ve yapış yapış gösterecektir. 

Alix Avien Paris, senin kendini “en iyi” hissettiğin görünüme kavuşman için trendleri takip edip kendisini güncelliyor. Sen de yeniliklerden haberdar olmak için Alix Avien Paris’i takip et!


 
Etiketler: kaş maskarası nedir, kaş maskarası nasıl kullanılır, kullanım tüyoları
Mayıs 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR