Kalıcı Oje Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Kalıcı Oje Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Kalıcı Oje Nedir?

Bakımlı görünmek bir bütündür. Ahenkle hareket eden dolgun saçlar, parlayan bir cilt, kusursuz bir makyaj, bembeyaz dişler ve sağlıklı tırnaklara sahip olan herkes, girdiği her ortamda dikkat çeker. Sağlıklı ve doğal güzellikte bir görünüm, kişiye kendini her zaman iyi hissettirir ve gün içerisindeki enerjisini de yüksek tutmasını sağlar. 

Bakımlı olmanın şartlarından biri de, el ve ayaklarına verdiğin önemden geçer. Kalıcı oje, tam olarak bu noktada devreye giriyor. Ojeyi sürdükten sonraki bozulmalar ya da yarısı çıkmış ojeler, kalıcı ojeyle beraber tarihe karışıyor. 

Kalıcı oje, tırnağa sürüldükten sonra hızlı kuruma gösteren; tırnakta 2-3 hafta boyunca kalarak parlaklığını ilk sürüldüğü gün gibi koruyan, ultraviyole ışınlar sayesinde tırnağa daha sıkı tutunan uzun süreli bir oje çeşididir. 

 

Kalıcı Oje Nasıl Uygulanır? 

Kalıcı oje uygulaması, günümüzde tırnakları bakımlı gösteren popüler bir işlem. Hem kullanımı hem de kalıcılığı açısından, tırnaklar ve ellere estetik bir görünüm kazandırıyor. Kendinden düşün… Sen de tırnaklarını yaptırdıktan sonra ellerine uzaktan şöyle bir bakıyorsun ve “ne kadar güzel oldu.” diyorsun. Ama… Burada bir “ama” olmak zorundaydı. Kalıcı oje uygulamasının tırnaklarını estetik göstermesinin en büyük sebebi doğru uygulanmasıdır. Doğru uygulanmayan hiçbir işlem, istediğin sonucu vermeyecektir. Kalıcı oje uygulaması doğru bir şekilde nasıl uygulanır? Adım adım paylaşalım: 

 
  1. Adım: Hazırlık Evresi 

Her uygulamadan önce temizlik… Öncelikle tırnaklarını temizlemen lazım. Eğer tırnaklarında oje varsa ojeleri çıkarman gerekiyor. Tırnak yüzeyini pürüzsüz bir hale getirmelisin, böylece bir sonraki evreye hazırlık yapmış olacaksın. 

 
  1. Adım: Tırnak Yüzeyini Hazır Hale Getirmek 

Tırnak yüzeyini hazır hale getirmek, tırnak sağlığı için önemli bir aşamadır. Bazı uygulamalarda direkt kalıcı oje bazıyla uygulamaya geçerler. Halbuki, kalıcı oje bazından önce primer kullanmak gerekir. Primer, kalıcı oje bazı, diğer ismiyle base coat uygulamasını kolaylaştıran bir üründür. 

 

Akıllara gelen soru: Primer nedir? Ve neden primer kullanmalısın? 

Primer, tırnağın için en önemli ürünlerden biri; çünkü tırnağını kalıcı ojeye hazırlayan ilk aşamada yer alıyor. Tırnağına sürüldüğü andan itibaren tırnağındaki nemi alarak kuru kalmasını sağlıyor. Eğer tırnağın ıslak ya da nemli kalırsa tırnağında mantar oluşabilir ve bu durum istenmeyen durumlara sebep olabilir. Bu yüzden, önce primer’ı kullanılarak tırnak yüzeyinin kuru kalması sağlanır. Ardından, base coat, tırnak tabanını hazırlamak için hali hazırda bulunan bir üründür. Bu ürünü, ince bir tabaka halinde tırnağına uyguladıktan sonra, UV veya LED lambalarının altına yerleştirerek tırnağının üstünde sertleşmesini sağlıyorsun. Base coat, renk katlarını tırnakta pürüzsüz bir şekilde tutar. 

 
  1. Adım: Renkler 

Sıra geldi en eğlenceli yere! Renk renk kalıcı ojeler!

Nail Polish Gel’ler yoğun renk veren, kusursuz bir parlaklık sağlayan ojelerdir. Uygulayan kişi, tırnaktan taşırmadan ya da taşırsa da kenarlarından temizleyerek kalıcı ojeyi sürdüğü takdirde 3-4 hafta kadar bir kalıcılık sağlanır. 
 

  1. Adım: Sabitleme 

Top coat, renk katının üzerine sürülen ve renklerin kalıcı ve parlak kalmasını sağlayan bir üründür. Son katmanda top coat aşamasına geçilir ve uygulama sabitlenir. 

 

Önemli! 

Bu uygulamada dikkat edilmesi gerekenlerden biri de, her aşamadan sonra uyguladığın katmanı sertleştirmen gerekir ve bunun için de mutlaka UV veya LED lambaların altına tırnaklarını yerleştirmelisin.

 

Kalıcı Oje Uygulaması Evde Yapılabilir mi?

Malzemelerini eksiksiz bir şekilde aldıktan sonra tabii ki evde de kalıcı oje uygulaması yapabilirsin; ama ürünleri kullanma sırana dikkat etmen gerekir. Tırnağını yeterince kurutmadığın bir durumda ya da her aşamadan sonra katmanları sertleştirmediğinde tırnağın nemli ya da ıslak kalabilir. Tırnağın nemli kalması da tırnak mantarına sebep olur. Bu tarz durumların yaşanmaması için doğru uygulama yapmalısın. 

Satın aldığın ürünlerin kalitesi de çok önemlidir. Herhangi bir markadan ürün satın alacağına; güvenilir, içeriğini bildiğin ve olası bir sorunla karşılaştığında sana dönüş yapacaklarından emin olduğun markalardan alışveriş yapmalısın. 

 

Kalıcı Oje Ne kadar Süre Dayanır? 

Kalıcı ojenin, tırnakta durma süresi 3-4 haftadır. Bu sürenin değişiklik gösterdiği bazı durumlar olabilir. Bu durumlar; 

  • Kişinin kullanım şekli,
  • Ojenin kalitesi,
  • Uygulanma şekliyle alakalıdır. 
 

Kalıcı Oje ve Normal Oje Arasındaki Farklar Nelerdir? 

“Tırnak bakımı” denince, aklına bir sürü seçenek gelir. Bu seçeneklerin arasında da geçmişten beridir hayatında olan normal ojeler de vardır. Normal ojeyle mi devam etmelisin? Yoksa yeni bir şeyler denemek ve günümüz trendlerine uyum sağlamak için kalıcı ojeye mi daha yakın durmalısın? İki farklı oje türünü senin için karşılaştıralım. 

 
  • Kalıcı oje, normal ojeye göre tırnakta daha uzun süre durur. Normal oje, tırnakta ömrünün bitmesine yakın parlaklığını kaybeder; ama kalıcı oje, sen çıkarmadığın müddetçe ilk günkü parlaklığıyla tırnağında kalmaya devam eder. 
     
  • Kalıcı ojeyi sertleştirmek için UV veya LED lambalara ihtiyaç vardır; ama normal oje kendi fırçasıyla uygulanır. 
     
  • Kalıcı ojeyi tırnağından çıkartmak için özel çözücülere ihtiyacın vardır; ama normal ojeyi aseton yardımıyla çıkartabilirsin. 
 

Eğer “ben sürekli oje değiştiremem ve her an tırnağımdaki ojenin yıpranmasıyla uğraşamam.” dersen senin için doğru adres kalıcı oje… “ben aynı ojeyi tırnağımda görmekten sıkılırım.” dersen de seçimini normal ojeden yana yapmalısın. 

 

Kalıcı Oje Zararlı mıdır? 

  • Kalıcı ojeyi tırnaklara doğru bir teknikle uygulamak kadar, çıkarırken de doğru bir teknik uygulamak, tırnağın sağlığı için önemlidir. Her iki aşamada da, adım adım ilerlersen ve dikkatli olursan tırnağın herhangi bir zarar görmeyecektir. 
     
  • Kalıcı ojeyi çıkardığında tırnağının kısa sürelerle de olsa dinlenmesine izin vermelisin. Sürekli, ara vermeden kalıcı oje uygulaması ve çıkarması, tırnağına zarar verebilir. 
     
  • Tırnağına bakım yapmak önemlidir. Özellikle de kalıcı ojeyi çıkardıktan sonra tırnak bakım setini evinde bulundurmalı ve tırnağının dinlenme döneminde tırnağına bakım yapmalısın. 
 

Ellerinin sağlıklı ve bakım görünmesinin başında tırnakların gelir. Parlayan ve tırnağın her yerine eşit bir şekilde sürülmüş bir ojeyle daha estetik bir görünüm kazanırsın. 

Alix Avien Paris, ister evinde ister işletmende kullanman için sana harika bir kalıcı oje seti sunuyor! Eğer sen de denemek istersen yeni çıkan kalıcı oje renklerini takip etmeyi unutma!


 
Etiketler: kalıcı oje, kalıcı oje nasıl uygulanır, evde uygulanır mı
Mayıs 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR