Highlighter Nedir, Nasıl Kullanılır?

highlighter-nasil-kullanilir

Highlighter Nedir? Ne İşe Yarar?

Günümüzde oldukça sık kullanılan, hemen hemen her makyaj çantasında bulunan highlighterlar, makyajı bambaşka bir boyuta taşıdı! Evde yaptığın makyaj bile highlighter sayesinde profesyonel makyaj görünümü kazanıyor.

Highlighterın kelime anlamı “vurgulayıcı”dır. Sen de highlighterı, yüzünde ya da vücudunda vurgulamak istediğin bölgelerde kullanırsın. Highlighter, belirli bölgelere ışıltı ve aydınlık katarak doğal bir parlaklığa ulaşmanı sağlar. Aydınlık efekti, cildini daha sağlıklı ve canlı gösterecektir.

Highlighter Nereye ve Nasıl Sürülür?

         Highlighter kullanmayı makyaj rutini haline getirenler, makyajın gizli sırlarından bazılarını çözmüş demektir. Eğer sen de makyaj yapmanın bazı püf noktalarına, en azından highlighterla alakalı olan kısımlarına hakim olmak istersen; bu yazımızda sana bazı makyaj tüyoları vereceğiz. Highlighter için “yüzünde vurgulamak istediğin yerlere uygulamalısın” demiştik; ama nedir bu uygulanması gereken yerler ve nasıl uygulanmalı? 

  • Elmacık Kemikleri: İlk önce elmacık kemiklerinin yerini bulmalısın. Hafifçe gülümsediğinde, yanaklarının en yüksek noktasını gördüğünde o noktanın elmacık kemiklerinin en yüksek noktası olduğunu anlayacaksın. Elmacık kemiklerinin yerini tam olarak belirlediğine göre sıra geldi uygulamaya… Highlighterı makyaj fırçası ya da parmaklarınız yardımıyla aldıktan sonra elmacık kemiklerinin üzerine hafifçe vurarak uygulayın ve yukarı doğru sürtme hareketleri yapın. Keskin çizgilere sahip bir uygulamadan kaçınman çok önemli… Çünkü aydınlık görünümün yüzünde net bir çizgi olarak görünmesini istemezsin.
     
  • Burun Kemiği: Burun kemiğine highlighterı ince bir çizgi şeklinde uygulayarak burnunu daha ince ve uzun gösterebilirsin. Highlighterı sürdükten sonra parmaklarınla, makyaj fırçan ya da makyaj süngerinle nazikçe yayman gerekir.
     
  • Dudak Üstü: Üst dudağının ortasına çok hafif bir highlighter vuruşu yaparsan dudaklarının daha dolgun görünmesini sağlarsın. Özellikle dudak makyajına önem veriyorsan dudak üstü highlighter uygulaması dudaklarını daha belirgin hale getirecektir.
     
  • Kaş Altı: Kaş kemiğinin altına hafif bir highlighter dokunuşuyla gözlerini daha büyük ve açık gösterebilirsin.
     
  • Göz İçi Köşeler: Gözlerinin iç köşelerine hafif bir highlighter uygulaması yaptığında gözlerin daha büyük görünecektir.

 

Highlighter Çeşitleri Nelerdir?

         Highlighterların birden fazla çeşidi vardır. Farklı formlarda olmasının sebebi, cilt yapılarına, tonlarına ve isteğe göre değişiklik göstermesinden kaynaklanır.

Likit Highlighter

Sıvı formdadır. Damla, fırça ya da pompa ile uygulanan bir üründür. Likit highlighterlar ciltte ince bir katman oluşturur, ağırlık yapmaz. Cilde doğal bir ışıltı verir. Fondöten ve nemlendiriciyle de karıştırılabilir; cilde parlak bir görünüm verebilirsin.

Krem Highlighter

Cilde verdiği ışıltı açısından, toz ve likit olanlara göre daha yoğundur. Cildini daha nemli ve ıslak bir ışıltıyla sarar. Makyaj süngeri ya da makyaj fırçasıyla hafif vuruşlar yaparak yayman gerekir. Bazı far paletlerinde, krem highlighter renkleri de bulunmaktadır.

Toz Highlighter

Toz highlighterları makyaj fırçasıyla uygulamak, ciltte daha iyi bir tutuş için idealdir. Mat formdadırlar ve cildine hafif bir ışıltı verirler.

Stick Highlighter

Stick highligter, kalem formunda olduğu için diğer highlighterlara göre kullanım açısından kolaylık sağlar. Doğrudan cilde uygulayabilir, makyaj süngeri ya da makyaj fırçanla dağıtabilirsin.

 

Doğru Highlighter Nasıl Seçilir?

         Highlighter kullanmanın en önemli sebebi, cildinde doğal bir aydınlık oluşturmak ve dinamik görünmektir. Bunların olabilmesi için de kendine uygun, doğru highlighterı seçmen gerekir. O zaman doğru highlighter seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri inceleyelim.

 

  • Renk Seçimi: Highlighter seçiminde rengin cilt tonuna uygun olması çok önemli… Eğer, beyaz tenli ya da açık ten rengine sahipsen pembe alt tonlu; buğday tenli ya da orta renk tonuna sahipsen altın ya da şeftali rengine yakın tonları; koyu ten rengine sahipsen altın ya da bronz tonları tercih etmelisin. Özellikle, nude tonlarına yakın bir lipgloss ile bronz highlighter uyumlu bir ikilidir.
     
  • Formül Seçimi: Cilt tipine göre seçeceğin highlighterın yapısını belirlemelisin. Eğer kuru bir cildin varsa toz highlighter senin için uygun olmayabilir; ama yağlı cilt tipine sahipsen toz highlighter kullanmalısın. Böylece cildindeki yağdan kaynaklı parlaklığı azaltmış olursun.
     
  • Cilt Hassasiyeti: Cildin çok hassas olabilir ve normaldekinden daha yoğun bir alerjik reaksiyon gösterebilir. Bu durumda, seçeceğin highlighterın da içinde kimyasal veya parfüm içermeyen bir ürün olmasına dikkat etmelisin. Mutlaka alanında uzman bir dermatolog, cildin için en iyisini söyleyecektir. Makyaj malzemesi seçiminde, doğal ve kaliteli içeriğe sahip ürünleri tercih etmelisin. 
     
  • Işıltı Yoğunluğu: Highlighterların bazıları yoğun bir ışıltı içerirken bazıları da cilde daha hafif ve doğal bir parlaklık verir. Eğer sen cildinde daha belirgin bir ışıltı istiyorsan yoğun ışıltılı highlighterları kullanabilirsin.

Highlighter Uygularken Nelere Dikkat Edilmeli? 

1. Yüzünde doğru yerlere uygulamalısın. Doğru yerler, yüzünde daha çıkıntılı olan yerlerdir. Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi vurgulanması gereken bölgeler.

2. Highlighterı dağıtmak için cildini acıtmayacak kıl yapısına sahip makyaj fırçası seçmelisin.

3. Highlighterı fazla miktarda uygulamak yerine hafif dokunuşlarla az miktarda uygulamalısın. Böylece daha doğal bir görünüm elde edebilirsin.

4. Yoğun ışıltı ve hafif ışıltı seçimini, gündüz ve geceye göre ayırabilirsin. Gündüz, daha hafif ışıltılı highlighterları seçebilir; gece makyajında daha yoğun parlaklığa sahip highlighter kullanabilirsin.

5. Cilt tipini öğrendikten sonra cilt tipine uygun highligter formunu seçmelisin. Yağlı bir cilde sahipsen toz, kuru bir cildin varsa likit ya da krem kullanabilirsin.

6. Highligterı makyajın başlarında değil de, sonunda kullanmam daha iyi olur; çünkü yüzüne kullanacağın diğer makyaj ürünlerinin arasında etkisini kaybetmez. Highlighterını sürüp dağıttıktan sonra, makyaj sabitleyici spreyini sıkabilirsin.

 

Highlighterı Nasıl Temizlemelisin?

         Yağ bazlı bir temizleyici kullanabilirsin. Makyaj ürünlerini temizlemek için kullandığın bir pamuğa yağ bazlı temizleyiciyi damlatarak makyajını nazik hareketlerle cildine zarar vermeden temizleyebilirsin. Ardından, yüzündeki yağlı histen arınmak için makyaj temizleme jeli ya da köpüğünü cildine uygulayabilirsin. Yüzünü temiz suyla bolca yıkadıktan sonra cildini nemlendirmelisin. Makyaj yapmanın ve tekniklerini öğrenmenin, görünüm açısından önemi olduğu kadar makyajı temizlemek de bir o kadar önemli… Temiz bir ciltle uykuya geçmek, hem cildin nefes almasını sağlar hem de cildi sağlıklı tutar.

Alix Avien Paris, geniş ürün yelpazesi ve cildini koruyan formülasyonu sayesinde; her zaman bakımlı, sağlıklı ve ışıltılı görünmen için yanı başında!

 

Etiketler: highlighter nedir, highlighter nasıl kullanılır
Mayıs 10, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR